30 50 97 90

Send mail

Rottespærre​ i din kloak

​Har du mistanke om rotter, så er en rottespærre en effektiv måde at stoppe rotter i din kloak og bolig. Hos Alternativ Kloakering er vi effektive og professionelle, vi kommer ud til dig og inspicerer din bolig, hvis mistanken desværre er rigtig, så opsætter vi rottespærre. Vi kan opsætte rottespærrer i Haderslev, Kolding, Aabenraa og omegn.

​​

Hvordan opsættes rottespærre?

​En rottespærre er en anordning, der placeres i afløbssystemet for at sikre, at rotter kun kan passere i sammen retning som spildevandet – væk fra ejendommene. I forbindelse med placering af en rottespærre i kloakken vil der altid være øget risiko for, at vandføringsevnen nedsættes. Derfor kræves det, at en rottespærre monteres af en autoriseret kloakmester.

Få en rottespærre ved tegn på rotter​

​Rotter efterlader sig en skarp og ubehagelig lugt, der minder om kloak og svinestald. Derudover efterlader rotter sig ekskrementer. Efterladenskaberne er sorte eller brune, cylinderformede og ca. 6 mm. tykke og 17 mm. lange. De spidser til i den ene ende. Udendørs kan rotter afsløre sig ved umotiverede huller i jorden. Det kan blandt andet være i nærheden af et dæksel eller husets fundament. Synkende fliser eller asfalt og jord kan være tegn på, at rotter har undermineret overfladen. Lyde piben og kradsen i hulmure, under gulvet eller på loftet kan være tegn på rotter.

Kontakt kommunen med det samme

​Hvis du ser eller hører tegn på rotter, så henvend dig straks til din kommune. Alle, der ser eller konstaterer rotter på terræn eller i bygninger, har pligt til at indberette det til den kommunale myndighed. Som husejer er man økonomisk ansvarlig for den del af kloakken, der befinder sig inde på egen grund. Et rotteangreb kan, hvis man ikke passer på, meget vel ende med femcifrede beløb til udbedring af skader. De økonomiske skader er dog ikke de værste. Rotten fører forskellige smitsomme sygdomme med sig, hvoraf nogle endda er meget farlige. Derfor er en forbyggende rottespærre altid en god idé som husejer.

Smitterisiko

Den primære smitte sker, når mennesker kommer i kontakt med vand, der indeholde rotteurin. Den mest udbredte, og helt sikkert den vigtigste - og alvorligste - rottebårne sygdom i Danmark er Leptospirose, den er også kendt under navnet Weils syge. Har man været i kontakt med kloakvand, (måske ryddet op i en oversvømmet kælder) og herefter får influenzalignende symptomer, det vil sige høj feber, kulderystelser og smerter i muskler, skal man straks søge læge, og gøre lægen opmærksom på at man har været i kontakt med kloakvand. Sygdommen kan behandles med antibiotika, hvis det sker tidligt i forløbet, når de første sygdomssymptomer melder sig. Hvis sygdommen ikke behandles, er den dødelig allerede efter 3-4 dage.

Er der skader på din kloak​

​En undersøgelse af dit kloaksystem med tv-inspektion eller den hurtige røgprøvning, kan afsløre om der er skader på dit kloaksystem og om en rottespærre er løsningen for dig og dit problem.

Kontakt os i dag, hvis du har mistanke om rotter og skal have opsat rottespærre. Vi kan kontaktes på telefon 30 50 97 90 eller på e-mail mail@alternativ-kloakering.dk.

Din kloakmester i Haderslev, Kolding, Aabenraa og omegn.​

​KONTAKT OS

Ørby 27

6100 Haderslev

​​

Telefon: 30 50 97 90

CVR: 15504773

mail@alternativ-kloakering.dk

​​

 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

JEG TILBYDER

  • Gratis og uforpligtende gennemgang, med udførlig skriftlig tilbudsgivning
  • Alle opgaver kvalitetssikres, jeg er certificeret af byggeriets kvalitetskontrol og medlem af Danske kloakmestre.

​​Alternativ Kloakering  |  Ørby 27 |  6100 Haderslev   |   CVR: 15504773  | Tlf.: 30 50 97 90 | Mail mail@alternativ-kloakering.dk